Budapest III. Kerületi Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

Erasmus + KA2

Iskolánk az idei tanévtől részt vesz az Európai Bizottság által támogatott Erasmus+K102, Stratégiai Partnerségek típusú pályázatában. A projekt címe: BeEmotional –Techie. Bridges between emotional learning and technology - Hidak az érzelmi nevelés és a technológia között. A projekt célja az érzelmi intelligencia fejlesztése és mérése, időtartama három év (2019 – 2022).

Az együttműködés során kifejlesztünk többek között egy digitális játékot (5-14 éves gyerekek számára), melynek használata fejleszti a tanulók érzelmi kompetenciáit, szociális készségeiket. Létrehozunk egy digitális platformot, melyen a tanulók, pedagógusok megoszthatják tapasztalataikat, tanári kézikönyvet, gyerekeknek szóló tankönyvet. Összegyűjtünk jó gyakorlatokat a témával kapcsolatban. Tehát egy új, innovatív program kifejlesztésén dolgozunk.

Partnereink: két portugál iskola és egy egyetem, egy spanyol és egy görög általános iskola.

A legelső találkozót (Kick off Meeting) mi rendeztük 2019. november 20-24-ig. Az intézmények bemutatkoztak, megbeszéltük a projekt lényeges pontjait, a munka menetét. Vendégeinknek bemutattuk iskolánkat és tiszteletükre rendeztünk egy kiállítást. Az alsósok portugál, spanyol, magyar népmeséket illusztráltak, míg a felsősök a görög mitológiából választhattak különböző jeleneteket. Nagyon színvonalas, szép művek születtek. A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Tóth Ákos 6. b osztályos tanuló gitárjátékával kellemes hangulatot teremtett. Partnereink meglepődve, meghatottan nézegették a munkákat. A legügyesebb gyerekek (az első három helyezett évfolyamonként) jutalomkiránduláson vehetnek részt áprilisban. A munka mellett a kikapcsolódás is belefért programunkba. Nem maradt el a budapesti, buszos városnézés idegenvezetéssel és ellátogattunk a Parlamentbe, a Vasarely Múzeumba is. Összességében eredményes, jó hangulatú hetet töltöttünk együtt a partnerintézmények pedagógusaival. Elégedettek és hálásak voltak az élményekért.

A második projekttalálkozóra januárban került sor 2020. január 13 – 17. Leiriában, Portugáliában. A vendéglátó iskola magániskola és óvoda egyben. Érdekes volt látni és megismerni az ottani körülményeket, oktatási rendszert és gyakorlatot. Ők már öt éve bevezettek egy speciális programot az érzelmi intelligencia fejlesztésére. Ez a pár nap egyben tanártovábbképzés is volt. Módszertani ismereteket, elméleti tudást szereztünk. Folytattuk a Budapesten elkezdett munkát az innovációs fejlesztések kidolgozását. Megismertük Leiria és környékének nevezetességeit. Kedves, közvetlen, vendégszerető emberekkel találkoztunk. Feltöltődve, sok ötlettel tértünk haza.


A projektben résztvevő pedagógusok: Mester Zsuzsa, Szlobodáné Heiter Krisztina, Kertészné Abonyi Hedvig, Pikóné Kovács Ildikó, Tóthné Aponyi Katalin.

ElérhetőségeinkMegközelíthető
Telefonszám 06-1 367-1429
06-1 430-1906
06-1 430-1907
map1033 Budapest, Szérűskert utca 40.
E-mail címtitkarsag.drsztgyorgyia{kukac}ebtk.hubus34, 134, 106 busz Kaszásdülő HÉV állomás megálló
118 busz Kaszásdülő utca megálló
hevH5 HÉV Kaszásdülő megálló
A honlapon található képi, videó,- és hanganyagok az iskola szellemi tulajdonát képezik. Amennyiben más felületeken felhasználásra kerülnek, a publikáció előtt kérjük előzetesen egyeztessen iskolánkkal!